25 Şubat 2019 Pazartesi

Biraz Empatiye Ne Dersin?


İnsanlar yargılamak konusunda o kadar aceleci ki bir an bile düşünüp olayın ardına arkasına bakmayı düşünmüyorlar. Direkt olarak aklına ilk gelenleri söylüyorlar ve genelde de acımasızca yorum yapıyorlar. Neden bu kadar kindar olduk ki? Biraz empati, biraz karşıdakini anlamaya çalışmak ve dahası karşıdakinin bakış açısıyla olaylara bakmak demiyorum bakmaya çalışmak bu kadar zor olmamalı. Özellikle de sosyal medya ortamında insanlar o kadar düşüncesiz ve acımasız ki en kötü şeyleri, nefret dolu söylemleri bir an bile düşünmeden yazıyor, bir ekranın arkasına sığınmak bu kadar kolay işte...

Az önce bir sayfada bir kişinin başına gelen üzücü bir olayı ve yaptığı yanlış seçimden duyduğu pişmanlığı dile getiren bir paylaşımı gerçekten yüreğim acıyarak okudum. Altında ise hiç karşılaşacağımı düşünmediğim yorumlar okudum. "Aklını kullansaydın!" , "Bu bahaneler arkasına gizlenme!" , "İyi düşünseydin!" , "Şimdi pişman ol işte!"... Allah aşkına bunlar nedir??? Nasıl bu kadar duygusuz olabiliyorsunuz? İnsanlığınızı unuttunuz, insanlığımızı unuttuk. Bir de maalesef sosyal medyada beğeni toplama ve fenomen olma olaylarından dolayı şimdilik daha çok yabancı sayfalarda gördüğüm ama bizim sayfalara da kırıcı bir hastalık gibi yayılan bir şey var. Sadece yargılamak değil, bu sefer işin içine bir de alaycılık giriyor. Hem de insanların acısıyla alay ediyor bu duygu yoksunu insanlar, o kadar küçük ve değersizsiniz ki! Kendi acısından başka bir şeye üzülmeyen, adeta canavarlaşmış, medeniyet yoksunu bu insanlar ölümle ilgili başkasının yüreğini kanatan bir olayı bile alay konusu yapabilecek nitelikte. Özümüze dönmeliyiz hem de en acilinden çünkü biz böyle insanlar değiliz! 

6 yorum:

  1. Maalesef öyleler. Acaba, yargıladıklarını bir gün kendilerinin yaşayacaklarını bilselerdi yargılarlar mıydı?

    YanıtlaSil
  2. malesef artık insanlar eskiye göre çok daha acımasız belkide eskiden sanal ortam bu kadar yaygın olmadığı için nefreti bu kadar fazla görmüyorduk? hayırlısı umarım değişir bu kötü düşünceler :)

    http://seydiyesilyurt.blogspot.com/

    YanıtlaSil

EĞER TESADÜFEN YA DA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE BU YAZIYA ULAŞTIYSANIZ VE OKUDUYSANIZ, LÜTFEN YORUM YAPIN! :)

Yorumlarınızı bekliyorum...
---
Waiting for your comments...