2 Ağustos 2014 Cumartesi

"Avucunuzdaki Kelebek" Kaçmadan...


Bazı kitaplar vardır masal anlatır, okurken her ne kadar eğlenceli gelse de bitirdiğinizde size bir şey katmadığını aksine zamanınızı çaldığını düşünebilirsiniz ama olsun yine de okumak güzeldir. Peki okumak güzel de, kendimize bir şeyler katmak varken sadece okumak niye?

Sanırım 3 yıl önceydi ya da en az 3 yıl önce diyelim. Bir akrabamın bana vermiş olduğu "Avucunuzdaki Kelebek" kitabıyla bir çok şey öğrendim; ufak kararların büyük mutlulukların nedeni oluşunu öğrenmiştim mesela ya da kim olduğumu, ne istediğimi ve hayat amacımı. En önemlisi de hayallerle nasıl başa çıkmam gerektiğini.(Ki bir hayalperest olarak bu büyük bir dert halini aldığında hep kitabı hatırlar,rahatlarım.) Hayaller, hayaldir ta ki biri onları gerçekleştirinceye kadar ya da hayaller,hayal olarak kalmalılar ki gerçekleşirseler artık hayal olmaz.

Kaynak: http://www.fullprogramlarindir.com/wp-content/uploads/2014/06/asi.jpg


Kitap baştan sona sizi hiç sıkmadan ve Ahmet Şerif İzgören'in kısa ama eğitici hikayeleriyle devam ediyor. Bana çok şey kattığına inandığım bu kitabın bir de Odtü'de uzun yıllar önce verilmiş bir semineri var , kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum, kitabın içerik açısından zenginliği semineri izleyerek de anlamak mümkün fakat kitap bir başka.
Demem o ki,
 "avucunuzdaki kelebek" kaçmadan acele edin ve 
geç kalmadan bu kitabı okuyun.

4 yorum:

  1. Benim icin de onemi olan bir kitap. Sevmekte hakli oldugumu gosterdigin bu yazi icin tesekkur ediyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için asıl ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. tüm videolarini izledim çok sey ogretiyor ama bu kitabi okumadım ahmet serif izgoren in tum kitaplari okunur harika bir insan...
    Insana yaşama amacini bir çok seyi ogretiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kendisi harika bir insan, her kitabı istisnasız okumaya başlayınca bir gün içinde elinden bırakmadan bitiyor. Aynı kitabı sıkılmadan defalarca da okuyabiliyorsunuz.

      Sil

EĞER TESADÜFEN YA DA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE BU YAZIYA ULAŞTIYSANIZ VE OKUDUYSANIZ, LÜTFEN YORUM YAPIN! :)

Yorumlarınızı bekliyorum...
---
Waiting for your comments...